Inspiration och rekommendationer

Jag har på min väg samlat på mig erfarenheter och kunskap genom att gå kurser och utbildningar. Jag har även genom andra nätverk hittat personer och hemsidor som gett mig mycket inspiration och fakta. Här följer länkar till några av de fantastiska människor och företag jag vill dela med dig:

Gaia Life: En underbar kursgård i skogarna söder om Fjärås. Här lever och verkar paret Ania och Magnus Munay. Ledorden är hållbart, permakultur, och shamanism. De skapar det mest magiska möten och detta är platsen för dig som vill plocka hem mer av dig själv, växa och utvecklas.

Paleo Institute: Här finns kunskapen och utbildningarna för dig som vill förkovra sig i kost och hälsa där grunden är baserad på  funktionsmedicin ur ett  evolutionistisk perspektiv. På ett professionellt, mycket pedagogiskt och inspirerande sätt kan du här utveckla dina kunskaper genom att läsa kurser både på distans och i klassrummet. Paleo Institute bygger sin kunskap på vetenskap och beprövad erfarenhet.

4Health.se by Anna Sparre: Anna Sparre är en mycket kunnig person som brinner för att lära ut kunskap om hur kroppens olika processer fungerar och hur man kan påverka sin egen hälsa för ett bättre mående. Hon har mycket matnyttigt på sin hemsida och har även en pod som är mycket informativ.

Under vårt tak: En hemsida där du kan hitta mycket inspirerande information kring paleo. De har även mycket bra recept för den som vill bli inspirerad till att laga paleokost.

Paleoteket: Karl Hultén och Anna-Maria Norman delar med sig av sin kunskap om hur du genom den läkande kost- och livsstil kan bygga upp en långsiktig hälsa och hur du kan bli expert på din egen hälsa.

FunMed: Göteborgs första läkarmottagning inom Functional Medicine. Här kan du läsa mer om vad funktionsmedicin innebär.

Quirky Cooking: En inspirerande hemsida  av Jo Whitton, en fyrabarns mamma från Australien med passion för matlagning. Hon har under många år jobbat på att förändra kosten för att må bättre. Hon har även tagit sin familj igenom GAP´s protokollet då en av hennes sönder led av depression. En hemsida för dig som vill lära dig mer om mat som gynnar din hälsa och stärker din tarmflora. Här finns många spännande recept och hon har även en inspirerande pod för dig som vill lyssna på glada och inspirerande australiensare som vill sprida sin kunskap om hälsa.

Colorful Health: Konstnären och inspiratören Tina Haldorsson ger här inspiration i färg och form till en hälsosammare livsstil. Här hittar du fantastiska inspirerande bilder och goda recept på färgglad och hälsosam mat.
© Copyright Ett steg i taget - vägen till bättre hälsa